Doosjes laten bedrukken

26 september 2017
 Categorieën: Drukkerijen, Blog

Delen  

Doosjes laten bedrukken

Een leuke bezigheid en een praktisch resultaat is het bedrukken van doosjes. Een perfecte activiteit voor een druilerige middag of als idee voor een workshop. Er zijn veel manieren waarop je doosjes kunt bedrukken, van professionele bedrukkingen, printbedrukking, beplakken, stickers en nog veel meer. Hier vertel ik over het bedrukken van doosjes door middel van servetten. Een zeer eenvoudige manier om doosjes te bedrukken wat iedereen snel onder de knie heeft. Het is daarom zowel leuk voor jong als oud! Daarnaast heeft het een verbluffend resultaat en ziet het er prachtig uit. Leer stap voor stap hoe je doosjes kunt bedrukken met servetten.

Keuze in servetten en doosjes

Om te beginnen heb je een doos nodig om te bedrukken en servetten. Wanneer je het formaat van de doos weet, weet je ook wat voor servetten je kunt gebruiken. Het is leuk om voor kleine doosjes servetten met een klein motief te gebruiken. Je kunt vrijwel elk soort en formaat doos gebruiken hiervoor. Hout werkt vaak wel het best en geeft een mooi resultaat. Je kunt houten doosjes aanschaffen bij knutselwinkels, Xenos en bijvoorbeeld de Action. Voor de servetten is het belangrijk dat deze uit verschillende laagjes bestaat, vrijwel alle servetten bestaan uit twee of drie laagjes, maar check het voor de zekerheid toch even na.

Servetten losmaken

Zoals gezegd bestaan de servetten uit meerdere lagen. Je hebt voor het bedrukken van doosjes alleen het bovenste laagje nodig, het laagje waar je het patroon of de afbeelding het best ziet. Wanneer je een doos bedrukt met meerdere lagen servet geeft dit vaak een rommelig resultaat. Maak de servetten los, zodat ze klaar zijn om gebruikt te worden om doosjes te laten bedrukken.

Mod podge

Het proces van het bedrukken is zeer eenvoudig. Zorg dat je een kwast en mod podge hebt. Smeer een dun laagje mod podge op het doosje en leg vervolgens de servet erop. Smeer vervolgens nog een flinke laag mod podge hier overheen. Herhaal dit proces tot het doosje volledig bedrukt is. Je kunt deze dan laten drogen en hebt op deze manier een prachtig doosje bedrukt. Doosjes laten bedrukken met servetten is een perfecte manier om eenvoudig een doosje te bedrukken met een prachtig glimmend resultaat. Het is een leuke activiteit om met kinderen te doen. Ook is het erg leuk om zelf te doen wanneer je bijvoorbeeld een leuk handgemaakt cadeautje wilt hebben. Het kost niet veel tijd en moeite, maar het resultaat mag er zeker zijn. Als je veel doosjes wilt laten bedrukken, neem dan eens een kijkje bij Irefisa BV.